Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012

Aπάντηση Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης στη Χρυσή Αυγή


 

Aπάντηση στη Χρυσή Αυγή, η οποία τον κατηγόρησε ότι πολιτικολογεί και στρέφεται εναντίον της, ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος.
«Δεν πολιτικολογώ, θεολογώ υπερασπιζόμενος την αληθινή Ορθοδοξία», τονίζει ο Μητροπολίτης και επικαλείται ένα απόσπασμα του Αγίου Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου: «Αυτός που λέει ότι αγαπά τον Θεό και μισεί τον αδελφό του είναι ψεύτης! Πώς μπορείς να αγαπάς τον Θεό που δεν τον είδες και να κακοποιείς τον αδελφό σου που τον βλέπεις καθημερινά;».
Ο Μητροπολίτης υπογραμμίζει ότι «βασικό περιεχόμενο της εκκλησίας είναι η αγάπη. Είναι πολύ χαρακτηριστικές μερικές επισημάνσεις από το Ευαγγελικό κείμενο: Ο Θεός είναι αγάπη! Εφόσον εποιήσατε ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων Εμοί εποιήσατε! Ημουν Ξένος και συνηγάγετέ με! Είδες τον αδελφό σου, είδες Κύριον τον Θεόν σου!".

Ο κ. Παύλος σημειώνει πως μετά την ανάγνωση της ανακοίνωσης που εξέδωσε η Χρυσή Αυγή, μετά τις απειλές που εκτόξευσαν ακροδεξιοί κατά της ζωής του, «τώρα μπορώ να είμαι απολύτως βέβαιος για την ορθότητα και την αναγκαιότητα της παρεμβάσεώς μου». 

ΠΗΓΗ: http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου