Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2013

ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ: ΑΝ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ

Η Ελληνική Ομοσπονδία για το Διαβήτη πραγματοποίησε το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο Γαλήνη στα Καμένα Βούρλα. Στο  Συνέδριο παραβρέθηκαν κορυφαίοι επιστήμονες της χώρας σε όλους τους τομείς ενδιαφέροντος για κάποιον που πάσχει από διαβήτη.

Χαιρετισμό στο Συνέδριο απέστειλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, στον οποίο αναφέρει τα εξής: 
Προς

τον Πρόεδρον της Ελληνικής Ομοσπονδίας

για τον Διαβήτη

Ελλογιμώτατον Καθηγητήν - Ακαδημαικόν

κ. Σωτήριον ΡάπτηνΕλλογιμώτατε κύριε Πρόεδρε.

Ιδιαιτέρως σας συγχαίρω, διότι και πάλι η Ομοσπονδία για τον Διαβήτη πραγματοποιεί Συνέδριο εις την Φθιώτιδα και μάλιστα εις την ωραίαν λουτρόπολιν των Καμένων Βούρλων και σας ευχαριστώ διά την τιμητικήν πρόσκλησιν.

Επίσης ως τοπικός Ποιμενάρχης ευχαριστώ τους εκλεκτούς εισηγητάς, διότι αφιέρωσαν αυτό το διήμερο διά να μεταφέρουν τις γνώσεις τους και τις παγκόσμιες προοπτικές για την πρόληψη και θεραπεία του Σακχαρώδους Διαβήτη και να δώσουν ελπίδα σ’ εκείνους που αγωνίζονται, μεταφέροντας το μήνυμα, ότι δεν είναι πιά «μάστιγα του αιώνα» ο Διαβήτης, εάν αντιμετωπίζεται σωστά.

Κάθε ασθένεια προσβάλλει δύο παράγοντες, το σώμα και το πνεύμα. Εάν όμως το πνεύμα έχει δύναμη, τότε και το σώμα ενισχύεται και αντιμετωπίζει καλύτερα την πίεση του σωματικού προβλήματος.Ο Απόστολος Παύλος συμβουλεύει εν προκειμένω τους Θεσσαλονικείς λέγων: «το πνεύμα μη σβέννυτε» (Α΄ Θεσ. 5,19). Βέβαια το πνεύμα είναι άσβεστο και φωτεινό, κατασβέννυται όμως από την δική μας απελπισία και αμέλεια.

Αυτό το Συνέδριο θα ενισχύσει την βεβαιότητα, ότι και με τον Σακχαρώδη Διαβήτη η ζωή ημπορεί να έχει όραμα, μέλλον και νόημα, αρκεί και οι πάσχοντες, οι οικογένειές τους και η κοινωνία ολόκληρη να το θελήσει, διότι όπως λέγει και ο Ιερός Χρυσόστομος «άκοντας ημάς ο θείος ιατρός (δηλ. ο Χριστός) ου σωφρονίζει και των ουκ εθελόντων, ου βιάζεται γνώμην».

Σας ευχαριστώ όλους και σας απευθύνω την ευλογία του Θεού για επιτυχία του Συνεδρίου σας και ευόδωση των στόχων του.

Μετά πατρικών ευχών

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 


ΠΗΓΗ: www.agioritikovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου